Gayrimenkul Projelerinin Stratejik Planlaması I

Adı Gayrimenkul Projelerinin Stratejik Planlaması I (Strategic Planning of Real Estate Projects I)
Kodu ve Seviyesi GGP503 - Yüksek Lisans
Program Gayrimenkul Geliştirme
Dili ve Dönemi Türkçe - Güz/Bahar
Türü Seçmeli*
Kredisi 3
ACTS (ECTS) Kredisi 7.5

Burada yer alan dersin türü sadece dersin ait olduğu program için geçerlidir. Diğer programlar için farklılık gösterebilir.

Bu dersin amacı;

# Amaçlar
1 Gayrimenkul sektörü hakkında vizyon geliştirilmesi
2 Stratejik planlama kavramının tanıtılması ve benimsetilmesi
3 Ürün, rekabet ve sürdürülebilirlik kavramlarının tanıtılması

Bu derste aşağıdaki çıktıların elde edilmesi hedeflenmiştir;

# Hedeflenen Çıktılar
1 Gayrimenkul sektörü hakkında vizyon
2 Stratejik planlama refleksi
3 Hedefledikleri veya bulundukları sektördeki kişisel konumları
4 Kişisel plan hedeflerine yönelik yol haritası yapma ve gözden geçirme

Bu derste aşağıdaki kaynaklar kulllanılmaktadır;

# Kaynaklar
1 Miles, Mike, E., Berens, Gayle and Weiss, Marc, A.; 2000. Real Estate Development Principles and Process, Third Edition, Urban Land Institute
2 Peiser, Richard, B., and Frej, Anne, B.; 2003. Professional Real Estate Development, The ULI Guide to The Business, Second Edition, Urban Land Institute

Bu derste haftalar bazında aşağıdaki plan izlenmektedir;

Hafta Konu İlgili Çıktı
1 Gayrimenkul sektörüne giriş – genel ekonomi içindeki konumu 1, 2
2 Gayrimenkul geliştirme süreci ve paydaşları – genel tanıtım 1, 2
3 Gayrimenkul geliştirme süreci ve paydaşları – tartışma 1, 2
4 Strateji ve Stratejik Planlama Süreci 1, 2
5 Strateji ve Stratejik Planlama Süreci 1, 2
6 Gayrimenkul geliştirme süreci – Dünya’dan örnekler 1, 2
7 Gayrimenkul geliştirme süreci – Dünya’dan örnekler 1, 2
8 Gayrimenkul geliştirme süreci – Dünya’dan örnekler 1, 2
9 Gayrimenkul geliştirme süreci – Özel uygulamalar 1, 2
10 Gayrimenkul geliştirme süreci – Özel uygulamalar 1, 2
11 Gayrimenkul geliştirme süreci – Özel uygulamalar 1, 2
12 Gayrimenkul geliştirme – Ekonomi/Finans ilişkisi 1, 2
13 Gayrimenkul geliştirme – Ekonomi/Finans ilişkisi 1, 2
14 Gözden geçirme ve Dönem Ödevi bildirimi1 1, 2, 3, 4

Ders Bilgileri

Ders İçeriği Gayrimenkul geliştirme dünyasına giriş niteliğindeki bu derste, geliştirme süreçleri, bu süreçlerdeki paydaşlar ve sürecin planlanmasına stratejik yaklaşım tartışılmaktadır. Stratejik planlamaya özel bir önem verilmekte, sektör-bağımsız olarak her ürünün rekabetçi özelliklerinin planlanması gerektiği vurgulanmaktadır.

Ders Faaliyetleri

Ödev Dönem ortası ödevi: Bir gayrimenkul geliştirme projesinin geliştirme süreçleri Dönem sonu projesi: Kişisel Stratejik Plan
Bilgisayar Kullanımı Araştırma ve ödev hazırlama
Diğer Uygulamalar Misafir konuşmacılar

Başarı Değerlendirmesi

1 adet ödev %30
1 adet proje %70

Bu ders ait olduğu programın mezuna kazandıracağı bilgi, beceri ve yetkinliklere aşağıdaki şekilde katkı sağlamaktadır; (En düşük katkı düzeyi '0', en yüksek katkı düzeyi '3' olarak kabül edilmiştir.)

3/3

Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, ilgili program alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme (yeterli bilgi birikimi) (bilgi).

3/3

Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme (bilgi).

3/3

Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme (beceri).

3/3

Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme (beceri).

3/3

Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme (beceri).

3/3

Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği).

3/2

Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği).

3/2

Alanı ile ilgili sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği).

3/2

Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme (Öğrenme Yetkinliği).

3/2

Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek, alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme (İletişim ve Sosyal Yetkinlik).

3/1

Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısı ile inceleyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçebilme (İletişim ve Sosyal Yetkinlik).

3/1

. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilmek (İletişim ve Sosyal Yetkinlik)

3/2

Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme (İletişim ve Sosyal Yetkinlik)